задолжување

Пронајдени се 13 резултати на тема „задолжување“
Економија

Расипништво на дело: Државата зема 22.7 милиони евра со високи камати, идните генерации ќе треба да вратат 46.4 милиони евра

Владата денеска се задолжува  за нови скоро 23 милиони евра, со високи камати на 30 и 5 години рок за враќање. Со што  износот кој ќе треба...
Актуелно

Македонија во 2018 година задолжена за нови 310 милиони евра, капитални инвестиции нема, молк од Министерство за финансии

Долгот на Република Македонија оваа година го надмина прагот од 5 милијарди, во новата година со задолжувањето од пред два дена, Македонија...
Економија

Податоците фрапантни – државниот долг се зголемува, задолжувањата растат додека инвестиционата активност се намалува

  Според најновиот извештај објавен од страна на Министерството за финансии за големината на јавниот и државниот долг видливо е дека...
Економија

Владата ги задолжи граѓаните и идните генерации на Македонија со издавање на државна обврзница на 30 години – нашите внуци ќе враќаат само камата од 19 милиони евра

СДСМ ги задолжи граѓаните и идните генерации на Македонија со издавање на државна обврзница на 30 години  – нашите внуци ќе враќаат...