Живот 04.10.2018 10:09

Измена на возниот ред за линијата со број 25

Измена на возниот ред за линијата со број 25

Линијата број 25, која сообраќа од Транспортен центар до Средно Водно, од претстојниот викенд, 6-7 октомври, ќе има измена во возниот ред. Терминот за поаѓање на автобусот во 7:.30 часот се менува, односно поаѓањето сега ќе се реализира во 8 часот.

Од ЈСП појаснуваат дека изминатиот период терминот за поаѓање во 7:30 часот за време на викенди се должеше на барањето на планинарите и поради високите температури во летниот период.

Во викендите и за време на државните празници возењето со автобусот на линијата 25 е бесплатно за сите граѓани, а истото важи и за сродните лини 25А и 25Б, кои сообраќаат до Средно Водно, а тргнуваат од Стара железничка станица, односно од Дом на печат.
Истото се однесува и за линијата 28, која вози од Транспортен центар до Нерези (Македонско село).

„Бесплатниот превоз се воведе по предлог на голем број граѓани, a истовремено доби поддршка и од Град Скопје и ЈСП Скопје пред сѐ од еколошки аспект со цел да се контролира и регулира движењето до Средно Водно“, велат од ЈСП.