Актуелно 05.10.2018 14:14

Јункер не ги гледа земјите од Западен Балкан во ЕУ пред 2025 година

Јункер не ги гледа земјите од Западен Балкан во ЕУ пред 2025 година

Претседателот на Европската комисија Жан-Клод Јункер изјави денеска дека западнобалканските земји мора повеќе да напредуваат пред да се приклучат на Европската унија.

Од говорницата на австрискиот Парламент, Јункер порача дека не ги гледа државите од Западен Балкан во ЕУ пред 2025 година