Мозаик 20.01.2019 19:45

Како мажите ја одбираат жената со која сакаат да го поминат својот живот

Како мажите ја одбираат жената со која сакаат да го поминат својот живот

Кога се работи за ова прашање, мажите признаваат дека жената може да биде неверојатно секси и добра во кревет. Но, одличниот секс најчесто нема никаква врска со поставување на прашањето: Дали ќе се омажиш за мене?

Тоа едноставно не е доволно за брак. Всушност, вистината е дека сексот има многу малку врска, а најчесто скоро никаква.

Па тогаш, како мажите ја бираат жената со која сакаат да создадат иднина?

Едноставно. Ја одбираат жената која ги прави подобри.

Воедно, тоа е жената која се занимава со сите мали и навидум неважни работи поврзани со мажот. Онаа која е заинтересирана за чувствата на мажот, а не само за неговиот изглед.

Жената која е енергична. Онаа која ќе го сака мажот, но уште поважно – бираат жена која прво се сака себеси. Жената која плени со самодоверба, онаа покрај која се чувствуваат пријатно, ценето и доволно достојни за нејзината грижа.

Жената која точно знае каков е мажот и дека тој не е она со кое се занимава како професија.

Најпосле, тоа е жената која го прави мажот подобар отколку што е. Но, не затоа што таа налага, туку затоа што желбата за подобрување потекнува од него. Да стане подобра личност покрај неа, првенствено заради себе.

Мажот секогаш ќе ја одбере жената покрај која верува дека ќе има подобар живот.