Актуелно 30.09.2018 13:12

Како што вети така и направи: Стевче Јакимовски на 30 септември прави ајвар (Фото)

Како што вети така и направи: Стевче Јакимовски на 30 септември прави ајвар (Фото)

Лидерот на „ГРОМ“ Стевче Јакимовски ја крена власта на нозе со својата колумна: „На 30 септември народот ќе прави ајвар“, поради што како што тврдеше тој од страна на власта му беше пратена финанскиска полиција во неговит дом, но и во просториите на Општина Карпош. Јакимовски како поранешен градоначалник доби Кривична пријава за „бесправно градење“.

Стевчо Јакимовски по кривичната пријава за него изјави дека и со тенкови да дојдат СДСМ по него тој не се грижи и дека ќе си прави ајвар на референдумот, а народот ќе го даде одговорот. Денеска, Јакимовски во својот двор го исполни ветеното…