Банкарство

Банкарство

Главната економистка на Народната банка: Се зголемува понудата на инвестициски алтернативи, но и на нови видови кредити

Депозитите се основен извор на финансирање на банките и следствено банките имаат разновидна понуда на депозитни производи којашто...
Банкарство

Ангеловска-Бежоска: Со финансиска едукација, младите имаат повеќе можности да ги остварат сопствените цели, но и да придонесат за економијата

Во рамките на „Глобалната недела на парите“, преку акцијата „Одблиску со гувернерот на Народната банка“, гувернерката Анита Ангеловска-Бежоска...
Банкарство

Шпаркасе Банка – синоним за стабилност нови промотивни кампањи за станбен и за потрошувачки кредит со фиксни каматни стапки

Во динамичниот свет, стабилноста и понатаму останува една од најважните придобивки. Токму затоа Шпаркасе Банка АД Скопје е фокусирана...