Финансии

Финансии

Доаѓаат нови пари за ПЕНЗИОНЕРИТЕ И ЗАГРОЗЕНИТЕ! Познат е датумот кога пристига новата тура помош до 3.000 денари месечно од Владата!

Министерството за труд и социјална политика ги известува граѓаните дека согласно Законот за финансиска поддршка на социјално ранливи...
Финансии

НАРОДНА БАНКА ПОТТИКНУВА ДОЛГОРОЧНО ШТЕДЕЊЕ – се ослободуваат банките од задолжителна резерва за денарските депозити, еве ги деталите

Советот на Народната банка, на вчерашната редовна седница, ја усвои Одлуката за задолжителна резерва, која, како што посочуваат, предвидува...
Финансии

ДЕНЕС СТАРТУВА ОТВОРЕН БАЛКАН: Се што треба да знаете за вработување во земјите кои се дел од единствениот пазар на труд

Единствениот пазар на труд на Отворен Балкан, чии членки се Србија, Албанија и Македонија, започнува денес, 1 март, а тоа значи дека сите...