Некатегоризирано 10.09.2018 16:52

Ќе остане ли „Made in Macedonia“ ако станеме Северна Република Македонија

Ќе остане ли „Made in Macedonia“ ако станеме Северна Република Македонија

Советникот за европски прашања во кабинетот на премиерот Зоран Заев и технички преговарач со ЕУ вели дека потеклото  „Made in Macedonia“ кај македонските производи ќе се замени со епитетот „македонски“.

Сепак, Бојан Маричиќ потенцира дека ќе има и посебна а фуснота на која ќе се добјаснува дека „производот е од Северна Македонија.

Во јавноста прашањето со потеклото се отвори минатата недела кога премиерот Заев кажа дека Македонија нема да има ексклузивност на ова потекло.

Што вели Маричиќ повеќе на оваа тема читајте тука.