Економија 10.08.2018 11:29

„Македонија пат“ ќе потроши половина милион евра за бела боја

„Македонија пат“ ќе потроши половина милион евра за бела боја

За нанесување бела боја на магистралните и регионални патишта „Македонија пат“  ќе потроши околу половина милион евра.

Не е познато на колку километри патишта треба да се постави хоризонтална сигнализација според договорот со кој, Јавното претпријатие „Македонија пат“ ќе плати 481.000 евра (без ДДВ) на скопската фирма „Крафтинг Груп“, пишува порталот „Фактор“.