Економија 03.09.2018 23:21

Македонските трговци најуслужни?

Македонските трговци најуслужни?

Тајните купувачи на агенцијата „Херакле” поминале 800 објекти, при што Македонија има најдобар резултат со  78,96  поени, пишува српска Политика.

На второ место е Словенија со 75,60 поени, што е пад за  3,43% во однос на лани.

Трета е Србија со 74,73 поени, но овој резултат е подобар од оној лани за 1,33%.

Инаку, Србија има најдобар резултат во категоријата поздравување на купувачи, а најлоша во оваа категорија е БиХ.

Во категорија љубезност Словенија е повторно прва, петта година по ред. Во оваа категорија најлоша е БиХ.

Целиот текст овде.