Актуелно 05.12.2018 22:13

Мицкоски: Како да веруваме во независно обвинителство кога министерот за внатрешни работи кај него во фиока има материјали за да може да ги уценува обвинителите и судиите

Мицкоски: Како да веруваме во независно обвинителство кога министерот за внатрешни работи кај него во фиока има материјали за да може да ги уценува обвинителите и судиите

-За бадијала се мачите, за бадијала се трудите и мене да ме испрљате и да го извалкате името на ВМРО-ДПМНЕ. Вие сте ловците на македонскиот народ, рече Мицкоски кој се обрати на протестниот марш и додаде:

„Како да веруваме дека има независно обвинителство кога ќе излезе министерот за внатрешни работи ќе каже материјалите се на безбедно, а каде се материјалите, кај него во фиока за да може да ги уценува обвинителите и судиите“.