Живот 26.03.2019 09:30

На оваа возраст го достигнуваме врвот на богатството

На оваа возраст го достигнуваме врвот на богатството

Просечна личност е најздрава во 30­-те години од животот, најбогата во 47 и има најдбар секс на 32 години од животот, покажа едно ново истражување.

Испитувањето што опфати две илјади мажи и жени во Велика Британија покажа дека луѓето во просек се најсреќни во 39­та година од животот и дека со својата кожа најдобро се чувствуваат на 31 година, но подемот на кариерата го доживуваат во 38­та година од животот.

Според студијата, други важни години во животот се 40­тата кога се чувствуваат најзадоволни во љубовта, додека финанисиската состојба е најдобра во 42 ­та година. Само 23 отсто од испитаници се изјасниле, дека би го користеле унапредувањето на науката за постигнување на вечен живот.

Ова се најважни години во животот на луѓето: ­

Најздрави сме во 30­тата ­

Најбогати сме во 47­тата ­

Најсреќни сме во 39­тата ­

Најзадоволни со изгледот сме во 31­та ­

Најсреќни во кариерата сме во 38­та ­

Најдобар секс имаме во 32­тата

Најздадоволни со врската сме во 40­тата ­

Ја пронаоѓаме вистинската љубов во 32­тата

„Изневеруваме” и се забавуваме на 24­та

Имаме најдобри примања во 42­та година од животот.