Мозаик 24.01.2019 20:18

НИКОГАШ НЕ Е ДОЦНА: Ова се луѓето кои стекнале богатство по 40-та година

НИКОГАШ НЕ Е ДОЦНА: Ова се луѓето кои стекнале богатство по 40-та година

Во светот на бизнисот и јавниот живот постојат многу луѓе кои успеале по 40-та година.

Познатата дизјанерка Вера Вонг првиот фустан го дизајнирала во 40-та година.

Хари Бернштајн е автор кој своето најдобро дело го објавил во десеттата деценија од животот. Имал точно 96 години.

Стен Ли стрипот „Фанастична четворка“, го објавил во 1961 година кога имал 39 години.

Доналд Фишер во 40-та година го отворил  Gap stor, моден бренд кој сега вреди 16 милијарди долари.

Робин Чејс, на 42 години почнала успешна кариера, а денес е дел од Светскиот економски форум.

Хенри Форд, автомобилот Model T го создал кога имал 45 години.