Мозаик 19.04.2018 11:03

Најскапата зграда во светот изнесува 8 милијарди долари

Најскапата зграда во светот изнесува 8 милијарди долари

Marina Bay Sands во Сингапур е најскапата градба во светот.

Таа е дело на компанија од Лас Вегас и е најскапиот независен казино во вредност од осум милијарди долари.

Marina Bay Sands вклучува хотел со 2.561 соби, огромен изложбен центар, трговски центар, музеј, две големи театри, седум ресторани со познати готвачи, два кристални павилиони, лизгалиште, и многу повеќе.

Овој комплекс е комплетиран со 340-километарски SkyPark, кој има капацитет од 3.900 луѓе и бесконечен базен, кој се наоѓа на најголемата јавна платформа, која се наоѓа на висина од 67 метри.