Актуелно 31.01.2019 12:51

Oд денеска Џафери ќе ги води седниците на албански јазик

Oд денеска Џафери ќе ги води седниците на албански јазик

Оваа можност според Џафери ја има со новиот закон за јазиците кој веќе стапи на сила.

Во однос на поставувањето на двојазични табли на зградата на Собранието, Џафери рече дека ќе се испочитува рокот од шест месеци, но ќе почека тоа да се спроведе со промената на името на државата, па да не се прават двојни трошоци.