Мозаик 10.08.2018 11:03

Омбре детали во вашиот дом

Омбре детали во вашиот дом

Омбре стилот е многу трендовски, не само на фризури, туку и на секојдневни предмети, дури и во домот. Затоа ви го претставуваме најлесниот начин да создавате свои детали во омбре техника и да го освежите домот.

Ќе ви требаат:

кофи со различни големини
боја за текстил
перниче во боја
платно во светли бои
гумени ракавици
шише вода со спреј прскалка


За целиот процес ќе ви требаат еден до два часа.

Прво, прскајте со водата на објект што сакате да го “освежите”. Ова ќе овозможи рамномерна дистрибуција на бојата во ткаенината. Потоа растворете ја бојата во кофа со вода. На почетокот, направете појак концентрат од боја и со секое амортизирање на објекти обидете се да концентрирате посилно, додавајќи повеќе боја на предметот. Освежените предмети оставете ги на балконот да се исушат.