Живот 17.04.2018 13:51

Почина познатиот милијардер: Мистериозна смрт за еден од најбогатите луѓе на светот

Почина познатиот милијардер: Мистериозна смрт за еден од најбогатите луѓе на светот

Милијардерот Метју Мелон, наследник на банкарското царство, почина на 54 години.

Неговото семејство е сопственик на познатите инвестициони банки Мелон Банк и Дрексел Бурнам Ламберт.

Смртта на Мелон ја потврди неговиот роднина Питер Степаич, но тој не наведе никакви детали.

Богатиот наследник работел работел работи врзани за модата, телекомуникациите и финансиите, а последна работа му била советничката. Работел како консултант за фирма која се занимава со дигитални валути.

Мелон исто така работел како претседател на финансискиот комитет на Републиканската партија. Неговата жена Тамара е моден дизајнер, како Никол Хејли, првата сопруга со која има три деца.