Живот 24.11.2018 00:20

Почнале со 3 работници, а денес имаат 900 и не престануваат да растат!

Почнале со 3 работници, а денес имаат 900 и не престануваат да растат!

Фирмата Fructa Trade од Дервенте е водечка компанија во БиХ, која почнала со 3, а денес има 900 работници, и не престанува да се шири.

Имале само 3 работници и површина од 300 м2 и продажен простор.

Денес имаат 20.000 м2 површина. Имаат 38 супермаркети во над 25 градови во БиХ.

Неодамна се проширија во Србија и отворија маркет во Нови Сад.

Тие се горди што во последната декада имале највисок раст во БиХ.

„Среќни сме што секој ден имаше купувачи кои се задоволни и што се верни на нашите брендови“, велат оттаму.

Успеале да ги зголемат капацитетите и максимално да ја зголемат добивката.