Актуелно 06.09.2018 13:36

Повеќе нема да постои ракометната репрезентација на Македонија

Повеќе нема да постои ракометната репрезентација на Македонија

На социјалните мрежи продолжуваат да се појавуваат фотографии на кои се прикажани одредени факти од договорот.

Според член 1 (д) член 7 од договорот термините “MAKEДОНИЈА” и “МАКЕДОНСКО” ќе бидат избришани од секаква употреба. – стои на една од фотографиите.

Па, како ќе се вика нашата ракометна репрезентација ?