Некатегоризирано 14.09.2018 18:52

Промена на берзите: Две валути зајакнаа

Промена на берзите: Две валути зајакнаа

Aкциите на светските берзи синоќа беа во плус, а зајакнаа еврото и доларот.

Германскиот индекс DAKS 30 скокна за 0.5%,  францускиот KAK 40 ја зголеми вредноста за 0.3%, а британскиот FTSE падна за 0.3%.

На Волстрит акциите се зголемија откако Министерството за труд во август забележа блага инфлација.

Доларот зајкна на 111,80 јени, од 111,22 јени како што беше претходно, а еврото се тргуваше за 1,1685  долари, од 1,1632 долари претходно.