Банкарство 25.04.2018 12:06

Прва банка во Германија која нуди трговија со криптовалути

Прва банка во Германија која нуди трговија со криптовалути

VPE WertpapierhandelsBank AG (VPE)  ја започна првата регулирана трговија на услуги со криптовалути  за институционални инвеститори.

VPE нуди највисок квалитет технологија и има лиценциран германскиот финансиски регулатор BaFin (Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht) за да им понуди на своите клиенти безбедно и регулирани услуги за тргување на кариптовалути.

До денес, тргување дигитални токени е ограничен на крипто-размена и онлајн пазар места. Задоволни сме што сме првата германска банка, која ќе нудиме на нашите клиенти услуги трговија со  крипто валути “, вели Катарина Стренски, раководител на секторот за односи со јавноста во VPE.