Актуелно 04.02.2019 23:12

Рафајловски: Нема ништо од отпишување на долговите за струја на граѓаните, тоа е само политички маркетинг

Рафајловски: Нема ништо од отпишување на долговите за струја на граѓаните, тоа е само политички маркетинг

Горан Рафајловски, познат економист и консултант во вечерашното гостување на Топ Тема на Ваша страна, смета дека изјавата на премиерот Зоран Заев каде што вели дека ќе се отпишуваат долговите за струја на 200.000 граѓани е само така дадена, односно како што изјави тој тоа е повеќе политички маркетинг отколку реална работа.

Само долговите до 2005? Тогаш е тоа само така. Повеќе е политички маркетинг него било каква реална работа, ниту плаќаат, ниту ќе плаќаат, објасни тој.