Банкарство 04.11.2018 19:09

Што се случи со еврото откако Меркел ја објави одлуката?

Што се случи со еврото откако Меркел ја објави одлуката?

Одлуката на канцеларката Ангела Меркел да не се кандидира за претседател на Демохристијанската партија на декемвриските партиски избори во Германија  предизвика вистински бум на финансиските пазари.

Вредноста на заедничка европска валута (евро) во моментот на објавувањето на оваа информација се намали за 0,4%.

Еврото падна на само 1.138 фунти.