Економија 27.04.2018 11:30

Синот на Фрчкоски поставен на директорска позиција во АД за Стопанисување со стамбен и деловен простор

Синот на Фрчкоски поставен на директорска позиција во АД за Стопанисување со стамбен и деловен простор

Откако излезе информација на социјалните мрежи дека синот на Љубомир Фрчковски станал директор но не беше објавено каде. Се дознава дека Јон Фрчковски е поставен на директорска позиција во АД за Стопанисување со стамбен и деловен простор.

Имено, младиот Фрчкоски ќе го води правниот сектор во компанијата, а неговата позиција е “Помошник генерален директор за правни прашања”.

Според информациите платата за оваа позиција е пад 50.000 денари.

И додека македонските граѓани едвај врзуваат крај со крај и млади способни луѓе си заминуваат од земјава заради немање на перспектива за  децата на функционерите  од СДСМ дојде животот.