Актуелно 23.05.2018 10:01

СЛЕДАТ ТРИ НЕРАБОТНИ ДЕНОВИ И СПОЕН ВИКЕНД

СЛЕДАТ ТРИ НЕРАБОТНИ ДЕНОВИ И СПОЕН ВИКЕНД

 Неработен ден е 24. Мај, (четврток) „Св. Кирил и Методиј“ Ден на сесловенските просветители.

Неработен е и 25. Мај Духовден (еден од најголемите 12 христијански празници).

Не се работи ни за Националниот ден на Власите, 23 Мај. Тогаш одмараат Власите.

Со ова, продолжен викенд има за сите, но во зависност од етничката припадност некој нема да работи три денови + викенд, некој два денови + викенд.