Актуелно,Банкарство 20.04.2018 10:55

Смена на тронот на Ротшилдови

Смена на тронот на Ротшилдови

Веројатно најпознатата европска банкарска династија назначи нов претседател на неговата семејна инвестициона банка.

Александер де Ротшилд (37) ќе го замени неговиот татко Дејвид де Ротшилд (75) како извршен директор на банката. Наследникот ќе стане седма генерација на династијата, која ќе владее со оваа франко-британска инвестициона банка, основана во далечната 1838 година.

“Оваа промена во раководството на компанијата е внимателно подготвена.” Александре, кој има 15 години искуство, покажа длабоко знаење за сите наши бизниси “, соопшти компанијата.

Ротшилд објави повисоки годишни профити и приходи минатиот месец. Групата, наводно, имала полугодишен приход од 852 милиони евра. Компанијата вработува околу 2.800 луѓе во 40 земји.

Банката на федерални резерви или Банката на Централна Америка е во приватна сопственост, а САД поседуваат најголем дел од своите пари. Се верува дека семејствата на Ротшилд и Рокфелер имале големо влијание во таа институција.

Бидејќи, наводно, Ротшилдс контролира половина од светот во светот, тие беа оние кои ги финансираа повеќето од војните што се случија во последните 200 години. Тие финансираа сè, од војните на Наполеон до војните на 20 век. Тие позајмиле пари на владите на земјите, наместо на поединци, па затоа станале најмоќно семејство во историјата на светот.

Ротшилдите се несомнено најбогатото семејство во светот и затоа е чудно што ниту еден од нив не се појавува на листата на најбогати луѓе на Форбс, но тоа не значи дека тие се уште не се најбогати.

Тие тврдат дека нивната нето вредност е околу 350 милијарди долари. Сепак, постојат многу кои проценуваат дека имаат еден трилион долари од нето вредност.