Актуелно 19.09.2018 10:15

Со колку милиони евра „Македонијапат“ ќе ги крпи дупките по патиштата?

Со колку милиони евра „Македонијапат“ ќе ги крпи дупките по патиштата?

Државната компанија што ги одржува автопатите и магистралите плати 5,46 милиони евра за битумен од типот 50/70 со кој треба да се крпат дупките на нашите автопатишта и магистрали, покажуваат официјалните податоци на достапни на веб страницата на Бирото за јавни набавки .

17,3 милиони евра е сумата која „Македонијапат“ за четири години ја потрошила за да набави битумен 50/70 наменет за асфалтирање патишта од една фирма .