Актуелно 28.11.2018 00:46

Сопругата на Јанакиески: Политички линч, наместо правда!

Сопругата на Јанакиески: Политички линч, наместо правда!

Сопругата на Миле Јанакиевски, Сања објави статус на својот Фејсбук профил каде вели дека во Македонија се случува политички линч, наместо правда.

-Политички линч, наместо правда!
Апелациониот суд е должен да одговори:
1. Дали ги пронајдоа сметките на Миле Јанакиески во странство? Каде се тие сметки?
2.Кој ја зборува вистината анонимниот извор на УБК или Претседателот на РМ г-дин Ѓорге Иванов?
3.Кога и каде мистериозниот посредник имал средби со Претседателот Иванов и со Миле Јанакиески?
4.Кој ќе одговара за прекршување на повеќе закони во Република Македонија и Европската конвенција за човекови права и носењето на одлуки спротивни на праксата на Европскиот суд за човекови права?
5. Судот не смее да биде инструмент за одмазда, донесете го Груевски и самот нека одговара за неговото бегство, а не заради него во притвор да лежат недолжни луѓе!, стои во нејзиниот статус на Фејсбук.