БДП

Пронајдени се 8 резултати на тема „БДП“
Актуелно

Секој четврти вработен во државата работи прекувремено и за четири недели одработуваат плус една дополнителна недела

Откако Државниот завод за статистика обелодени за минимален раст на БДП од 0,1 процент во првиот квартал од годинава, деновиве пристигнаа...
Економија

Македонија на дното на Европа и регионот по раст на БДП во првиот квартал, македонската економија пред катастрофа

Според најновите податоци на Државен завод за статистика Македонија во првиот квартал има раст на БДП само од 0,1 %. Ова е катастрофално...
Актуелно

Катастрофални резултати, растот на БДП во првиот квартал е само 0,1 % – Владата нема визија и стратегија како да ја води економијата

На официјалната страна на Државниот завод за статистика излегоа информациите за растот на БДП во првиот квартал. Имено, според проценетите...