Македонски јазик

Пронајдени се 5 резултати на тема „Македонски јазик“
Актуелно

Ќулавкова: Политичарите се однесуваат како да се овластени да судат, да расудуваат и да одлучуваат за македонскиот јазик

Денес, во Македонија, политичарите се однесуваат како да се овластени да судат, да расудуваат и да одлучуваат за македонскиот јазик,...
Актуелно

Професорката Јачева-Улчар: Родена сум во Македонија, пишувам и зборувам на македонски и никој не смее да ми демантира ништо

Професорката Елка Јачева Улчар на својот Фејсбук профил објави статус во кој пишува дека за нејзиниот јазик, идентитет и име на држава...
Актуелно

Иванов: Единството на различноста е благодарение на македонскиот јазик како официјален јазик во Македонија

Еден од столбовите на македонската република е и македонскиот јазик. Република Македонија и овозможува на секоја заедница да го користи...