Светска банка

Пронајдени се 9 резултати на тема „Светска банка“
Актуелно

Додека Заев и Тевдовски лицитираат со бројки за економскиот раст, Светска банка и ММФ нè треснаа од земја

Немаме никакви причини да се откажеме од проекциите затоа што имаме раст во второто полугодие и го очекуваме растот во третото полугодие....
Актуелно

Секој четврти вработен во државата работи прекувремено и за четири недели одработуваат плус една дополнителна недела

Откако Државниот завод за статистика обелодени за минимален раст на БДП од 0,1 процент во првиот квартал од годинава, деновиве пристигнаа...