Актуелно 09.02.2019 17:53

Tрибина во Ѓорче Петров на тема „Вакцини-дилеми и заблуди“

Tрибина во Ѓорче Петров на тема „Вакцини-дилеми и заблуди“

Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ од Ѓорче Петров,синоќа во Домот на културата ја одржа трибината на тема „Вакцини- дилеми и заблуди”.

-Први и единствени во земјава, препознавајќи ја потребата од ваква дебата, во време на епидемија со морбили, овозможивме да се расчистат дел од дилемите и заблудите околу вакцините. Трибината ја модерираше Д-р Ленче Нелоска,  а Проф Д-р Кети Ставриќ беше експертот со кој граѓаните имаа можност да разговараат, посочија од Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ.