Актуелно 18.03.2019 23:17

ВИДЕО: Пламените јазици брзо се шират- „беснее“ пожарот на Скопска Црна Гора

ВИДЕО: Пламените јазици брзо се шират- „беснее“ пожарот на Скопска Црна Гора

Гори ниска мешана шума и бор, а Противпожарната бригада на Град Скопје добиле дојава за пожарот денеска околу 10 часот, по што веднаш испратиле екипи на терен.

Во меѓувреме, Дирекцијата за заштита и спасување поради зачестените полски и шумски пожари апелира до граѓаните да не палат оган на отворен простор и да не фрлаат отпушоци од цигари и догорчиња.