Актуелно 16.02.2019 20:08

ВМРО-ДПМНЕ го избра својот кандидат за претседател на државата

ВМРО-ДПМНЕ го избра својот кандидат за претседател на државата

ВМРО-ДПМНЕ го избра својот кандидат за претседател на државата.

Со 408 гласа, професорката Гордана Силјановска Давкова делегатите ја избраа за кандидат за прењтседател на партијата.

-Гласањето се спроведе во најдобар можен ред, се гласаше фер и демократски, со што го добивме идниот претседател на Република Македонија, велат од партијата.

Гласаа вкупно 519 делегати.