Актуелно 18.08.2018 15:17

Во Мексико откриена лабораторија со 50 тони синтетичка дрога

Во Мексико откриена лабораторија со 50 тони синтетичка дрога

Во Синалоа, сојузна држава во северно Мексико откриена е лабораторија со околу 50 тони синтетичка дрога позната како „кристал мет“.

Лабораторијата е откриена во операција преземена на планината во близина на градот Алкојонкви.

Дрогата во цврста и во течна состојба била складирана во контејнери, а пронајдени се и хемиски супстанци и опрема за производство на дрога.

Засега никој не е упасен.

Мексиканската сојузна држава Синалоа е под контрола на моќниот Синалоа карте