Актуелно 16.02.2019 14:04

ВО ЖИВО: Масовни протести во Тирана – нападната владата, над зградата има снајперисти

ВО ЖИВО: Масовни протести во Тирана – нападната владата, над зградата има снајперисти

Опозицијата во Албанија денеска одржува масовни протести во Тирана. Илјадници членови и симпатизери на албанската опозција од сите градови во земјата протрестираат и бараат заминување на владата на Еди Рама. Тие ја обвинуваат владата на левицата за криминални дејствија и силна корупција.

Во 11 часот и 3о минути демонстрантите ја нападааа зградата на Владата и ги искршија прозорците. До овој момент припадници на поицијата имаат големи кордони и го заштитуваат влезот. Има и повредени лица јавни албанската ТВ АБЦ, која врши директен пренос. Пред зградата на Владата се пуштаат димни кутии со силни дејствија .