Економија 15.08.2018 12:12

Вредноста на „Амазон“ е речиси милијарда долари

Вредноста на „Амазон“ е речиси милијарда долари

Вредноста на компанијата „Амазон“ изнесува 940 милиони долари, а акциите на фирмата достигнаа нов максимум. Со ова „Епл“ набргу може да добие конкуренција затоа што „Амазон“ се приближува до милијарда долари.

Акциите на компанијата пораснаа два отсто и достигнаа нов максимум. Доколку вредоста на акциите се зголеми 7 отсто, компанијата би можела да достигне пазарна вредност од милијарда долари. Аналитичарите сметаат дека продажбата на „Амазон“ оваа година ќе се зголеми 32 отсто, на 265 милијарда долари, а заработката од акција речиси трикратно.