Финансии 20.08.2018 13:03

Врвот од луксуз во SUV класата (видео)

Врвот од луксуз во SUV класата (видео)

Во автомобилска индустрија моментално доминира „SUV“ класата која нуди широк спектар на возила за секој џеб.

Меѓутоа, како што секогаш има посебен ранг за оние најбогатите, таков е случајот и во овој сегмент.

Ви ги претставуваме петте најлуксузни „SUV“ модели за 2019-та година:

„Audi Q7“ – 3,0 V6 TFSI 333 KS, 66.000 долари; „Range Rover Sport“ – 3,0 V6 340 KS, 78.800 долари; „Volkswagen Touareg“ – 3,0 V6 TDI 282 KS, 75,800 долари; „Porsche Cayenne“ – 3,0 V6 340 KS, 69,600 долари; „BMW X5“ – 3,0 I6 340 KS, 64,000 долари.