Актуелно 30.05.2018 13:40

За 77% зголемена цената за месечно паркирање во катна гаража „Кресненско Востание“

За 77% зголемена цената за месечно паркирање во катна гаража „Кресненско Востание“

Акционерското друштво за изградба и стопанисување со станбен простор и со деловен простор од значење за Републиката ги зголеми цените на своите услуги.

Македонскиот виолинист и вокален изведувач Зоран Џорлев на социјалните мрежи го објави известувањето од новите цени во подземната катна гаража „Кресненско Востание“ која се наоѓа под МНР, МОБ и останатите институции лоцирани во тој дел. Месечниот надомест за физички лица сега изнесува 1.770 денари.

Џорлев пишува дека претходно, месечниот надомест за користење на катната гаража изнесувал 1.000 денари.