Актуелно 16.04.2018 22:53

Збогум Кастро: Куба бира нов претседател

Збогум Кастро: Куба бира нов претседател

Во среда во Куба ќе биде одржана седница на националното собрание каде ќе биде избран нов претседател кој ќе го замени Раул Кастро, пренесе денеска кубанското државно радио Ребелде.

За нов претседател се очекува да биде избран досегашниот заменик претседател Мигел Диаз-Канел.