Економија 09.05.2018 12:33

На Русија ќе и требаат 25 милијарди долари за економските планови на Путин

На Русија ќе и требаат 25 милијарди долари за економските планови на Путин

Ново-стариот премиер Дмитриј Медведев вели дека Русија ќе  бара 8 трилиони рубљи (125 милијарди долари)  дополнителни пари во следните шест години и  сето ова, вели тој, со цел да ги исполни економските цели односно одлуките на претседателот Владимир Путин на Русија, објави Ројтерс.

Сето ова, вели тој, е да ги исполни економските цели поставени од рускиот претседател Владимир Путин во декретите, објави Ројтерс.

Медведев претходно изјави дека е подготвен да стори сé за развојот на Русија,и е избран за таа должност. Тој, исто така, рече дека шефот на државата посочил какви се националните развојни цели и дека тоа е логиката што владата треба да ја следи, објави Тас.

Според мислењето на Медведев, поддршка на макроекономската стабилност и се уште е многу важна задача, но темпото на раст треба да биде повисока од оние на другите земји . Прецизно планирање, финансиски ресурси, персонал и ефикасни механизми – се клучни елементи на развојот на Русија, додаде Медведев.