Живот 13.04.2018 00:40

5 начини да ви биде позабавно на работа

5 начини да ви биде позабавно на работа

Колку забавно ви е на работа?

На нашите мозоци им е потребна страст, игра и опуштање на работа. Тие се неопходни за одржувањето на емоционална поврзаност и ангажирање, за да се чувствуваме дел од тимот, да ја испуштиме пареата, да создадеме споделиви искуства.

Еве 5 начини  како да се забавувате на работа.

1: Креирајте игри / натпревари за вредностите на вашата компанија.

2: Споделете ги искуствата од заедницата.

3: Направете прослава за благодарност.

4: Инкорпорирајте ги практиките на внимателност на редовна основа.

5: Прославувајте родендени и годишнини од работа.