Живот 25.04.2018 10:45

„Audi“ повлекува 1,2 милиони возила заради проблеми со пумпите

„Audi“ повлекува 1,2 милиони возила заради проблеми со пумпите
Audi A3 Saloon January 2015

“Ауди”  повлекува околу 1,2 милиони автомобили  ширум светот, бидејќи електричните ладилници може да се прегреат и веројатно да предизвикаат пожар, објави АП.
Повлекувањето се однесува на моделот А4 произведен од 2013 до 2016 година, А5 произведен од 2013 до 2017 година, моделот А6 направен помеѓу 2012 и 2015 година, а Q5 SUV произведен од 2013 до 2017 година.

Компанијата објави дека пумпите може да се блокираат или да има мокрење, што може да предизвика кратки кола.

Портпаролката на Ауди во САД изјави дека има извештаи за пожари, но не дадоа детали.

Ауди дилерите ќе ги заменат пумпите без трошоци за сопствениците на овие автомобили, според АП.