Банкарство 11.05.2018 11:41

Чифлиганец го зголеми уделот во сопственичката структура на Комерцијална банка

Чифлиганец го зголеми уделот во сопственичката структура на Комерцијална банка

„Адора Инженеринг“ со оваа трансакција  го надмина прагот од 5 отсто од вкупно издадените акции на Комерцијална банка и моментално има 7,19 отсто во основната главнина на Комерцијална банка АД Скопје.

„Адора инженеринг“ чиј сопственик е Ванчо Чифлиганец купи  52.189 акции на Комерцијална банка. Информацијата ја презентираше Банката на Mакедонската берза.

Блок трансакцијата според објавеното на Берзата, е извршена вчера.

„Адора Инженеринг“ со оваа трансакција  го надмина прагот од 5 отсто од вкупно издадените акции на Комерцијална банка и моментално има 7,19 отсто во основната главнина на Комерцијална банка АД Скопје.