Живот 28.06.2018 12:20

Додека Македонците одмораат во Грција, Грците ќе протестираат против Договорот со Македонија

Додека Македонците одмораат во Грција, Грците ќе протестираат против Договорот со Македонија

И додека македонските граѓани се на летување кај јужниот сосед, во Грција не запираат протестите против договорот кој го постигнаа владите на двете земји.

За вечерва Грците најавија нови протести кои ќе се одржат во Солун во 19 часот.

Според она што го пренесуваат грчките медиуми двата протеста се организирани по повик на социјалните мрежи