Актуелно 21.01.2019 01:43

Ѓорчев присутен од Берово до Крива Паланка- посета на Ранковце, Ратево и Мождивњак

Ѓорчев присутен од Берово до Крива Паланка- посета на Ранковце, Ратево и Мождивњак

Пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ Влатко Ѓорчев денеска беше во посета на беровскиот и кривопаланечкиот крај.

-Денес бев во Берово, Ратево, Ранковце и Мождивњак (Крива Паланка).

Во Ратево (Беровско) присуствував на карневалот што се одржува веќе 500 години. Македонскиот народ ги негува своите традиции, а тоа покажува дека нашите корења се длабоки.

Во Мождивњак (Крива Паланка) се одбележуваше Св. Јован Крстител и присуствуваа повеќе стотици граѓани.

Во Ранковце дадов интервју за порталот Dnevno.mk со силна критика за Владата на Зоран Заев и СДСМ.

Народот си ја сака државата. Ќе победиме. Да живее Македонија!, напиша Ѓорчев на својот Фејсбук профил.