Актуелно 09.11.2018 12:16

Хан на “Твитер” потврди дека Тодоров и Богојески гласале “За” промена на името

Хан на “Твитер” потврди дека Тодоров и Богојески гласале “За” промена на името

Еврокомесарот за проширување и добрососедска политика Јоханес Хан, преку еден од своите твитови откри нови детали за македонската јавност.

Имено, тој напиша:

„Добра средба со македонските колеги Петар Богојески, Емилија Александрова, Никола Тодоров на самитот на ЕПП. Ја поздравувам нивната храброст за гласањето за Договорот од Преспа. Сите закани против нив мора да престанат! Сите партии треба да работат за ЕУ агендата, која ја сака поголемиот дел од граѓанита“, напиша Хан на Твитер.

Со ова тој директно потврдува дека Никола Тодоров, кој велеше дека ќе го поништел гласачкото ливче, всушност гласал “За” на референдумот за промена на името.

Johannes Hahn

@JHahnEU

Great meeting colleagues @PetarBogojeski, E , N @EPP Summit. I applaud their courage and bravery in voting for t Agreement. All threats against them must stop! All parties shd work 4 t agenda which t vast majority of citizens want.

76 people are talking about this