Актуелно 15.10.2018 17:07

Игор Дурловски за амнестијата: „Подарена слобода на неправедно обвинетиот е претежок товар!“

Игор Дурловски за амнестијата: „Подарена слобода на неправедно обвинетиот е претежок товар!“

„Подарена слобода на неправедно обвинетиот, прифатена како милост од ,,горе”, ќе биде претежок товар врз плеќите на еден родител, пријател, Македонец, кој цел живот се бори токму за една ВИСТИНСКА…СЛОБОДА!“

Ова е првата реакција на оперскиот пеач Игор Дурловски по понудата на Заев во Собранието до ВМРО-ДПМНЕ за амнестија, во замена гласање за договопрот со Грција за северна МАкедонија.

Претходно, реагираше и Борис Дамовски кој побара правда, а не амнестија.

И двајцата се обвинети за тероризам за настаните од 27 април минатата година со конструирано обвинение кое не исполнува ниту еден од трите елементи на делото, но Обвинителството по нарачка на СДСМ и натаму го процесуира.