Живот 21.05.2018 18:29

Изгор цени во Грција, Хрватска има исти цени како лани, а Црна Гора-најевтина

Изгор цени во Грција, Хрватска има исти цени како лани, а Црна Гора-најевтина

Ако патувате во Грција на море ова лето ќе платите повеќе отколку минатата година, Хрватска има исти цени како лани, а Црна Гора е најевтина.

Во Грција сопствениците на апартмани воведоа 10 отсто поскапи цени, како и такса. Гирото и сендвичите се околу 2-3 евра, суфлаки 2,5. За четиричлено семејство за оброк ви требаат 50 евра.

Во Хрватска хотелите се поскапени 5-10 посто, цените на апартмани се 60-80 евра ден. Кафе и чај се 1,3 евра, сендивичи од 2-3 евра.

Во Црна Гора апартмани има за 20-50 евра од ден, кафето е евро до две, флаширана вода 1-2 евра.