Актуелно 30.10.2018 18:29

Каракамишева: Кој ви нареди, и дали тој што ви нареди има право да ви наредува?

Каракамишева: Кој ви нареди, и дали тој што ви нареди има право да ви наредува?

Професорката по уставно право Тања Каракамишева на својата фејбук страница објави текст во кој го прашува јавното обвинителство кој им наредил и дали оној кој им наредил да се започне со предистражна постапна за претсетаделот на Р.Македонија Ѓорѓе Иванов има право да го направи тоа? Воедно прашува зошто никако на ред да дојде да се истражи нелегалниот избот на спикерот Таљат Џафери.

„ОЈО започна предистражна постапка против претседателот Иванов.

Никако на ред да дојде нелегалниот избор на Таљат!

Прашање до ОЈО-зошто уште “собирате докази” за Џафери и молчите, а од друга страна брзопотезно покренувате истрага против Иванов?

Кој ви нареди, и дали тој што ви нареди има право да ви наредува?“

Најнови вести